Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Стратегията ми с 3 стопа беше грешна

Рикиардо: Стратегията ми с 3 стопа беше грешна

47
0

Завършилият на 4-а позиция в Гран при на Испания Даниел Рикиардо заяви, че стратегията му с 3 спирания в бокса е била грешна и е ще говори с отбора си, за да разбере защо се е получило така. Пилотът на Ред Бул поведе колоната след катастрофата между Розберг и Хамилтън, и след това дълго време беше начело на колоната.

Но след последния си трети стоп той излезе 4-и и не можа да изпревари Себастиан Фетел. В същото време Верстапен и Райконен, които бяха с 2 стопа, съхраниха гумите си, въпреки че се бориха помежду си, и не допуснаха да бъдат настигнати от Себастиан и Даниел. В края австралиецът спука и задна лява гума, но все пак запази 4=ото място.

„Не знам защо бях с 3 спирания в бокса. Това беше погрешната стратегия, заяви Рикаирдо след финала. – Поздравления за Макс. Страхотен успех за него. Той направи каквото трябваше да направи и остана на пистата (без да спира повече в бокса).

Запитан дали е разочарован, че отново, както и в Китай, се спука една от гумите му, Даниел заяви: „Бях разочарован още след като се озовах 4-и и не можех да се придвижа напред. Дали ще съм 3-и или 4-и нямаше особено значение. Все пак аз водех в състезанието. Щеше да е добре да съм на подиума, но отново нямах шанс.”