Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо убеден, че Ред Бул напредват

Рикиардо убеден, че Ред Бул напредват

17
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е окуражен от началото на последната тренировъчна сесия преди началото на сезона във Формула 1.

Четирикратните световни шампиони Ред Бул, към които той се присъедини този сезон, имаха неочаквано лоша предсезонна подготовка досега заради редица проблеми със задвижващата система на Рено и грижи с колата. Рикиардо загуби следобеда и направи само пет обиколки в последния час на сесията, докато сутринта завъртя 32 и RB10 бе със сравнително постоянно поведение.

– Смятам, че свършеното на пистата днес бе най-положителната ни работа досега. Все още нямаме достатъчно обиколки, но поне изглежда сме тръгнали в правилната посока. В момента няма някакъв основен проблем. Поправяме едно нещо, друго се появява. Трябва всичко да работи, за да се получи. Едно нещо да не е наред, влияе на останалите. Постепенно нещата се получават. Има много задачи за отмятане и малко по малко го правим – заяви австралийският пилот.

Той допълни, че днес сутринта усещането в болида е било добро, както и че автомобилът работел като едно цяло:

Направихме някои по-дълги серии. Поне аз се чувствах по най-добрия начин зад волана досега. Изглеждаше ми, че всичко се напасва по-добре. Очевидно е, че все още имаме някои проблеми, но поне колата изкара време на писта. Според мен тези обиколки бяха наистина полезни за нас. Надявам се утре да направим още малко прогрес.

Рикиардо призна, че Мерцедес вървят наистина добре, но според него Ред Бул трябва да се съсредоточат върху себе си и да се опитат да наваксат изгубеното досега време.