Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Утре ще е игра на стратегии

Рикиардо: Утре ще е игра на стратегии

36
0
Даниел Рикиардо

С широката си усмивка на лицето австралиецът Даниел Рикиардо, който ще стартира от първа редица в Гран при на Китай, обясни, че утре ни очаква изключително интересна битка на стратегии в състезанието, което според прогнозите ще се проведе на сухо.

Ще е игра на стратегии, 2 или 3 стопа, ще е компромис – бе откровен Рикиардо, който обясни още, че е спечелил второто място в днешната квалификация с отлична работа на тима при последната смяна на гуми (промяна в налягането им) и е било изключително трудно, особено при смяната на нов и стар асфалт в някои зони като осми завой например.

Себастиан Фетел от своя страна отбеляза, че прогнозите за утре са наистина за сухо състезание, но ще е сигурен едва утре като види какво е времето. Той отбеляза още, че се надява състезанието да е на сухо, защото мокрите гуми са посвършили, а и настройките му са по-компромисни за сухо.

Себастиан не бе изненадан, че днес Ред Бул отново са силни, защото на мокрите писти в Австралия и Малайзия нещата изглеждали близки Ако обаче утре наистина не вали, ще е интересно и в битката ще се види и темпото Ферари, които вчера бяха в челото на сухо и в симулациите на дълги серии, допълни четирикратният световен шампион.

Разбира се, че не ми е приятно съотборникът ми да е по-бърз от мен – бе откровен Фетел в отговор на въпроса за това, че тази година очевидно има по-силен съотборник от миналия сезон. – Но миналата година нещата бяха съвсем различни.