Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Видимостта със защитното покритие бе много добра

Рикиардо: Видимостта със защитното покритие бе много добра

48
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо сподели, че видимостта с новото предпазно покритие за кокпита е била много добра. Австралиецът изпробва варианта за защита на Биковете по време на първата свободна тренировка за Гран при на Русия в Сочи. Очаква се от следващия сезон използването на такова устройство да стане задължително за всички.

„Първата тренировка сутринта за мен бе различна, защото карах с аерозащитния екран, коментира Рикиардо. – С него вятърът не ме брулеше както обикновено, а и шумът от двигателя бе различен. Видимостта обаче беше много добра и затова първите ми впечатления са добри. Не бих казал, че видимостта ми беше ограничена.

Периферното виждане също беше добро. Планът е оттук нататък да пробваме устройството и на други писти с различен пейзаж и денивелация или може би на някое трасе, на което се кара през нощта. Ще бъде интересно как светлината се отразява на екрана.”

„Направих къси и дълги серии от обиколки и денят за мен беше доста успешен, заяви другият пилот на Ред Бул Дани Квят. – Гумите тук в Сочи ще са голямо предизвикателство. Трябва да разбереш кои типове работят по-добре при какви условия. В момента скоростта ни е много близка до тази на Уилямс. Целта ни е да се борим с тях и ако може да сме пред тях.”

Ексклузивно интервю с Дани Квят четете в новия брой 193 на списание ClubS1