Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ядосан сам на себе си, без наказание за Фетел

Рикиардо ядосан сам на себе си, без наказание за Фетел

74
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо се ядоса сам на себе си заради грешки, допуснати в началото на Гран при на Австрия.

Само австралийският пилот на Ред Бул успя да финишира в състезанието на пистата, носеща същото име като тима на Дитрих Матешиц. Разочарованието от началото бе компенсира в известна степен от спечелената в последния тур позиция спрямо Нико Хюлкенберг (Форс Индия).

Разочароващо е като загубиш толкова в първата обиколка. Потеглих не лошо, въпреки че Кевин [Магнусен] тръгна по-добре. Аз се опитах да се задържа от външната страна и това се оказа грешен подход, тъй като се губи прекалено много при излизането. На правата си имаме проблеми и там изостанах. Ядосах се на себе си заради това. Ще проверя дали нямаше да се справя по-добре, ако бях минал отвътре. Чак последната обиколка ме накара да се усмихна пак. Не свърших нищо като хората цял ден и реших, че е време. Реших, че така и така няма какво толкова да загубя – казах си: „Какво път толкова, по дяволите, дай да пробвам”. Но като цяло това бе едно доста тъжно състезание – обясни Рикиардо.

Съотборникът му Себастиан Фетел пък изживя поредната кошмарна надпревара. Още в първата обиколка той намали рязко заради проблем със задвижващата система, след това тръгна пак, но повреди предното си крило при удар с Естебан Гутиерес (Заубер). В крайна сметка тимът го прибра, за да спести натоварването на автомобила.

Стюардите решиха да не наказват Фетел за инцидента с Гутиерес в светлината новия подход, въведен отпреди надпреварата в Австрия. ФИА реши да смекчи разследванията и да не налага санкции за всеки сблъсък на трасе, за да не започнат пилотите да се пазят от какъвто и да е контакт и това да намали опитите за изпреварвания.