Начало Автомобили Ринспийд R2 готов за дебют в Женева

Ринспийд R2 готов за дебют в Женева

46
0

Ринспийд анонсира плановете си да представи нов концептуален модел на автошоуто в Женева. Той потвърждава загрижеността на клиентите относно икономията на гориво и по-малкото изхвърляне на вредни емисии. Предимно известна с разработките си върху Порше, както и със странните си прототипи, като например модела sQuba, компанията реши да насочи вниманието си и към ‘зеления’ сектор в автомобилостроенето. Е2 е базиран на новото поколение Фиат 500 Абарт.

Също както и БМВ М5, което разполага с 400 к.с. при нормален режим на работа и 507 к.с. при спортен режим, концептуалният Е2 също има два режима на работа. При първия, наречен ‘Commuting‘, колата ползва само 60 к.с., а когато водачът натисне бутона ‘Highway‘, двигателят вече разполага с всичките си 160 к.с. При първият режим консумацията на гориво е около 4 литра на сто километра, а при втория нивото се вдига до 7 литра на сто.

Шефът на компанията, Франк Риндеркнехт, твърди, че той всъщност не е голям фен на еко-тунинга, но е видял свободна ниша в пазара, тъй като хората стават все по-загрижени за разхода на гориво и опазване на околната среда. Според него Е2, заедно с другия нов модел на Ринспийд – iGhange, ще тласнат тунинг-бизнеса към нови възможности за развитие, които ще са от полза за всички.