Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Робъртсън: Лотус държат ключа за бъдещето на Кими

Робъртсън: Лотус държат ключа за бъдещето на Кими

41
0
Кими Райконен

Лотус държат държат ключа за бъдещето на Кими Райконен, заяви мениджърът му Стив Робъртсън. Той обясни, че ако екипът от Енстън се справи с изискванията на световния шампион във Формула 1 за 2007 г., основното от които е да има бърз и стабилен автомобил, то финландецът ще остане в тима.

Райконен бе спряган най-упорито за мястото на Марк Уебър в Ред Бул (австралиецът се оттегля в край на сезона от Формула 1). Преговорите с шампионския тим обаче не стигнаха доникъде, макар че на Спа-Франкоршам този уикенд може да има още една среща. Другият отбор, където слуховете пращат Кими, е Ферари.

Според последна информация обаче в Маранело преговарят с Нико Хюлкенберг – вероятно да отиде на мястото на Фелипе Маса. Немският пилот бе сред кандидатите за кокпита на бразилеца и миналата година. Маса обаче направи силна втора половина на сезона през 2012-та и остана в Скудерията.

За Райконен сега се твърди, че чака Лотус да му дадат гаранции за бъдещето в технически и финансов план.

Лотус държат ключа за бъдещето на Райконен. Ако отборът може да му даде търсените отговори, да осигури кола, с която да е в състояние да се бори за победи и за титла, то той ще остане – заяви Робъртсън пред Аутоспорт.

От Енстън нееднократно заявяваха, че имат огромно желание да задържат Кими. Шефът на екипа Ерик Булие обаче бе категоричен, че няма да се бори с увеличение на заплатата. Ресурсите на Лотус са значително по-малко в сравнение с тези и на Ред Бул, и на Ферари, така че тимът не може да разчита на това, за да убедят финландеца да остане. Булие заяви, че сделката трябва да удовлетворява и двете страни от тази гледна точка.

Самият пилот пък бе категоричен, че е най-важно да вземе правилното за себе си решение. Той харесва атмосферата в Лотус, където се стараят да му създадат подходяща среда за работа.

Ферари пък ще се съсредоточат изцяло върху битката в настоящия шампионат. Шефът на тима Стефано Доменикали заяви преди Гран при на Белгия, че това е приоритет за отбора и всичко останало отива на заден план.