Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ромейн Грожан ще е вторият пилот на Рено през 2012 г.

Ромейн Грожан ще е вторият пилот на Рено през 2012 г.

62
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан ще е пилот в тима на Рено/Лотус през 2012 г. редом с Кими Райконен, съобщиха официално от екипа. 25-годишният французин наскоро призна, че ако не получи шанс да се състезава догодина във Формула 1, ще се откаже от надеждите да търси място в Гран при. Сега има възможност и ще се постарае да я оползотвори максимално.

Грожан е шампион в GP2 за 2011 г. и бе едно от няколкото имена, спрягани за титулярно място в Рено редом с Виталий Петров и Бруно Сена.

Вълнувам се, че ще карам през 2012 г. На лицето ми има огромна усмивка и се чувствам изключително привилегирован заради това, че ми дават този шанс. Да се състезавам редом със световен шампион ще е невероятно изживяване и съм убеден, че ще помогне да вдигна нивото си на представяне. Чувствам, че благодарение на успешния ми сезон в GP2 израснах значително и съм много по-завършен състезател. Връщането в Енстън като титуляр е като да се завърна у дома. Няма да разочаровам хората и искам да благодаря на всички, направили идването ми в F1 възможно – коментира Грожан.

Шефът на Рено Ерик Булие също отбеляза, че Ромейн е проявил сериозни качества през последните месеци, както и в развитието си като трети пилот на тима.

Бяхме много впечатлени, когато той кара за нас в тренировките в Абу Даби и Бразилия – допълни французинът. – Убедени сме, че ще ни помогне в реконструирането на отбора. Бих искал да благодаря на Виталий Петров и Бруно Сена за приноса им към представянето на екипа тази година и да им пожелая всичко най-хубаво в бъдеще.