Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рори Бърни оптимизира Ферари за квалификациите

Рори Бърни оптимизира Ферари за квалификациите

28
0

В средата на месеца излезе информацията, че на главния дизайнер на Ферари Рори Бърни е била възложена специална задача да се опита да подобри квалификационното представяне на Ферари.

Тазгодишния болид на Скудерията беше подготвен под ръководството на наследника на Бърни, Алдо Коста. Но сред многобройните проблеми на италианците от началото на сезона, в последните състезания е очевидно изоставането им в скоростта в рамките на една квалификационна обиколка, което според специалистите се дължи на по-бавното достигане на оптимални работни температури на гумите Бриджстон.

Освен промени в смеските и структурата на самите гуми, Ферари очевидно имат намерение да оптимизират и окачването, аеродинамичния пакет и начина на настройване на болида си, за да постигнат напредък в тази посока.

Рос Браун: Това е нещо като допълнителен проект, в който участва и Рори. Алдо има пълната отговорност за този болид, което ни дава възможност да използваме капацитета на Рори за странични дейности. Той има огромен опит в много дисциплини като състезателен инженер.

Един от проектите, в които Рори работи е да се установят причините и да се подобри представянето на болида ни в една обиколка, което е една от основните ни слабости. Разчитаме на неговия опит и състезателен дух. Рори ще направи всичко, което позволяват правилата, за да намери решение.

Според последните информации, работата на Бърни е вече има резултати, тествани тази седмица в Барселона. На пръв поглед основните изменения отвън са добавените перки острани на въздушните кутии и малки ушички пред рамената на предното окачване.

Ако са успели да разрешат проблемите си със скоростта в квалификацията, италианците ще могат да се съсредоточат най-вече върху скоростната си кутия. На Барселона е била тествана нова модификация.

Коментари