Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Хамилтън е отличен пилот, но не сме взели решение; говорим...

Рос Браун: Хамилтън е отличен пилот, но не сме взели решение; говорим с Шумахер

31
0
Мерцедес

Рос Браун не пожела да навлиза в спекулациите, вихрещи се от снощи след новината за провеждани разговори между Люис Хамилтън и Мерцедес. Шефът на тима от Бракли повтори още веднъж, че все още не е взето решение за пилотите на отбора на щутгартския концерн за 2013 г.. В същото време отбеляза, че смята Хамилтън за отличен пилот.

– Страхувам се, че не коментираме спекулации. Ще чуете всички подробности, когато бъде взето решението за пилотите, но такова още няма. Ще ни трябва още известно време преди окончателно заключение. Разговаряме с Михаел и в дискусиите ни няма никаква паника. Върху това сме фокусирани в момента. Не мисля, че решението зависи само от него. Наистина не мога да навляза в подробности, но определено става дума за обща работа по въпроса. Може да решим утре, може да е след месец. Имаме много неща, които да обсъдим с него. Но не мога да посоча времеви рамки – обясни Браун.

Според него Шумахер има какво да даде на спорта и го е показал и с последното си каране – на Спа преди по-малко от седмица. Седемкратният шампион загуби шеста предавка там и това, обясни Браун, се дължи на факта, че тя е най-натоварена на белгийското трасе. На въпроса дали ще се наложи смяна на скоростната кутия в колата на Михаел, той отговори, че се надява да не се стигне дотам.

– Беше страхотно представяне, което ние не подкрепихме с толкова силен автомобил, колкото ни се искаше. А тази година имаше много такива карания. Аз съм доволен от Михаел. Като се имат предвид предстоящите технически предизвикателства, някой с опита и от калибъра на Михаел ще е от огромна полза за който и да е отбор. Що се отнася до Люис, то той е много добър, отличен пилот – допълни шефът на Мерцедес.

Той каза също така, че тимът се стреми да е такъв отбор, където всеки състезател да иска да кара.

– Имаме невероятна история и ни се иска да се представяме достойно на фона й, макар все още да не сме го постигнали. Но сме амбициозни в плановете си и в направените промени в структурата. Ако постигнем желаното, ще искаме всеки пилот в F1 да иска да кара за нас. През последните години Ред Бул бяха толкова силни, че повечето състезатели искат техен болид. Ще ни се ние да сме в тази ситуация – призна англичанинът.