Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Хамилтън не идва в Мерцедес за повече пари

Рос Браун: Хамилтън не идва в Мерцедес за повече пари

68
0
Михаел Шумахер

Парите не са причината Люис Хамилтън да реши да премине в Мерцедес, заяви шефът на тима от Бракли Рос Браун. Той каза още, че е информирал Михаел Шумахер от самото начало за разговорите с английския пилот и го е държал в течение през цялото време за развитието на преговорите.

Мнозина вярват, че Хамилтън обръща гръб на Макларън, където израсна, заради парите и явно тези твърдения са предизвикали Браун. Той е категоричен, че екипът му не се е охарчил прекалено, за да привлече световния шампион за 2008 г.

– Според мен привлекателното в нашия отбор за Люис е възможността да участва в изграждането на структура – създаването на тим. Не се присъединява към напълно формиран, успешен проект. Мисля, че е приел това като следващия етап от кариерата си. Пазарът за състезатели като Люис никога не замира, конкуренцията е сериозна, но той не идва при нас заради повече пари, защото ние не сме му предлагали толкова много. Той преди всичко е автомобилен състезател. Това е ключът към всичко. Ако не бе постигнал успех в Гран при, нищо от последните събития нямаше да се случи. Това бе осъзнато от всички – и от нашия екип, и от хората от страна на Люис – обясни Браун.

Наблюдатели смятат, че Хамилтън иска да смени атмосферата, тъй като в Макларън вече усеща клаустрофобия. Споменавал е преди време, че се чувства като в капан заради огромното влияние на баща си Антъни и Рон Денис върху кариерата му, но те не присъстват от известно време в близкото му обкръжение. Твърди се също така, че начинът, по който Дженсън Бътън успя да се впише в отбора и да стане част от екипа, е друга причина Люис да си тръгне – за да не води битка за тима.

В същото време Браун обясни, че Михаел Шумахер и бил изцяло наясно с преговорите с Хамилтън и е държан в течение непрекъснато относно разговорите.

– Мисля, че Михаел ще обмисли всичко в продължение на няколко месеца, за да реши какво иска да прави в бъдеще. От известно време не може да вземе това решение. Докато той се чудеше, възможността да привлечем Люис постепенно нарастваше до момента, в който бе необходимо ние да решим. Михаел е доволен за отбора. Има варианти да остане в екипа. Той се интересува от развитието на високоскоростни автомобили, такъв тип работа – допълни англичанинът.