Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: И последният старт е важен за нас

Рос Браун: И последният старт е важен за нас

50
0

Браун Гран при вече спечели и двете световни титли във Формула 1, но въпреки това няма да се отпуска преди Гран при на Абу Даби този уикенд. На пистата Интерлагос в Бразилия пилотите на отбора Дженсън Бътън и Рубенс Барикело финишираха съответно пети и осми. С този резултат англичанинът на практика стана световен шампион, недостижим на върха на класирането с 89 точки кръг преди финала на шампионата. Тимът е безапелационен лидер и при конструкторите, след като още преди бразилския старт му бе нужна едва половин точка за короната.

Уикендът в Бразилия бе фантастичен, а да спечелим и конструкторската, и пилотската титла с Браун Гран при – изключително специално постижение. Невероятно съм горд от целия тим, както и от Мерцедес-Бенц Хай Пърформанс Енджинс. Изкарахме няколко напрегнати дни след връщането си във Великобритания, като за мен и Дженсън връщането във фабриката бе страхотно. Там лично благодарихме на всички за приноса им към успехите ни. Същевременно обаче гледаме и към последната надпревара – тя също е важна за нас, тъй като искаме Рубенс да си върне второто място в класирането при пилотите – заяви Рос Браун.

И в Браун, както в доста от останалите отбори, са тренирали на симулатор, в който са въведени предоставените им от ФИА данни за новата писта в Абу Даби, допълни англичанинът.

Преминахме този процес с уличните трасета във Валенсия и Сингапур, така че сме запознати с процедурите. Запознаването от този тип помага на състезателите бързо да си изградят ритъм на нова писта – каза още Браун.
Доста по-спокойно се подготвя за състезанието на Яс Марина Бей Бътън, след като в десетия си сезон във Формула 1 осъществи мечтата да стане световен шампион. Той си отпочина добре след напрегнатия уикенд в Бразилия, като изкара и няколко дни ваканция с приятелката си Джесика Мичибата.
На ниво иска да приключи сезона и Барикело, който изпусна втората позиция в подреждането на пилотите миналия кръг, но ще направи всичко възможно да си я върне.