Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Не изключвам Шумахер, когато говоря за отбора

Рос Браун: Не изключвам Шумахер, когато говоря за отбора

42
0
Михаел Шумахер

Едно изявление на Рос Браун от последните дни предизвика доста обсъждане – за това, че Мерцедес като отбор разочароват Михаел Шумахер в някои от състезанията от началото на сезон 2012 г.

Шефът на тима уточни в Монако какво е имал предвид с думите си, за да разсее неизбежно появилите се спекулации.

Говорейки за отбора, аз имам предвид и пилотите. Те не са извън екипа и когато казвам „отборът не свърши достатъчно добра работа с Михаел“ имам предвид колектива. Ние – и това включва Михаел – заедно не свършихме достатъчно добра работа в първите пет състезания, защото той има две точки, а това не е достатъчно. Поради тази причина според мен трябва да разглеждаме нещата в тяхната цялост. Не бива да се твърди, че пилотът или тимът са допуснали грешка, защото всъщност всички не сме се справили. И това е ситуацията с Михаел. С Нико [Розберг] нещата са по-добре. Победата определено беше страхотна, а и мисля, че в последните три старта той е втори или трети по спечелени точки. Но повтарям, проблемът, че Михаел има само две, не се дължи само на него – разясни англичанинът.

Браун не смята, че сезонът е чак толкова необичаен и отдава разликите между екипите на трудностите им да разберат как да работят с гумите. Според него обаче е безсмислено пилоти и екипи да се оплакват от това, а по-скоро трябва да се справят, за да постигнат успех.

– Можеш или да мрънкаш, или да наведеш глава и да вършиш по-добра работа от всички останали. Предстои ни сериозна борба и през останалата част от сезона, тъй като гумите няма да се променят драматично от тук нататък. Наясно сме какво трябва да постигнем, проблемът е, че не знаем как точно да стане това. Изумителното е как някои автомобили изглеждат със средно темпо в състезание и изведнъж, влизайки в работния прозорец, стават много бързи – допълни Браун.