Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Ние като отбор разочароваме Шумахер

Рос Браун: Ние като отбор разочароваме Шумахер

51
0
Михаел Шумахер

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун заяви, че екипът носи вината за недоброто представяне на Михаел Шумахер през сезон 2012 г., но е убеден, че седемкратният световен шампион ще се качи на подиума тази година.

Рекордьорът по титли в Гран при има едва 2 точки след пет старта. Той не завърши състезанията в Австралия, Китай и Испания, а в Малайзия и Бахрейн взе по 1 точка за 10-о място. За удара си в Бруно Сена (Уилямс) на Каталуния пък бе наказан и ще бъде върнат 5 места назад на стартовата решетка този уикенд в Монте Карло.

Всичко това породи нови слухове и дискусии относно бъдещето на Шумахер, чийто договор изтича в края на настоящата година. 43-годишният пилот настоява, че ще мисли за следващи сезони на по-късен етап, тъй като понастоящем е изцяло съсредоточен върху работата си, която обаче не върви както му се иска. За разлика от него съотборникът му Нико Розберг има 41 точки и спечели Гран при на Китай.

Шумахер се ползва с пълното доверие и подкрепа на Браун, според когото отборът носи сериозна вина за случващото се с Михаел.

Много се изписа и изговори за инцидента му в Испания, но не бива да забравяме, че ние – отборът – го разочаровахме в три от петте състезания досега, като не си свършихме работата перфектно – заяви Браун пред немския вестник Билд. – Трябва да сме по-добри в това отношение. Видях истинските качества на Михаел още в първия старт за сезона. Ето защо вярвам, че той ще се качи на подиума тази година – допълни той.