Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун: Радостта на Ред Бул ще е краткотрайна – трябва да...

Рос Браун: Радостта на Ред Бул ще е краткотрайна – трябва да се работи

30
0
Рос Браун

Радостта на Ред Бул от спечелването на трети пореден дубъл от титли (при пилотите и конструкторите) във Формула 1 ще е краткотрайна, тъй като много скоро екипът трябва да се върне към обичайната си работа, твърди шефът на Мерцедес Рос Браун. Англичанинът има опит със случващото се след взимането на короната в шампионата и знае какво идва от тук нататък за шампионите.

 

В Бразилия „биковете“ постигнаха изключителен успех, спечелвайки за трета поредна година и двата шампионата на F1. Отборът вече бе взел короната при конструкторите, а на Интерлагос Себастиан Фетел затвърди успеха след инфарктно състезание. Немският пилот изкара акъла на екипа си, след като удар в самото начало го прати на опашката на колоната. На финала обаче той бе шести и вече най-младият трикратен световен шампион.

 

Радостта бе огромна, купонът продължил до малките часове на следващия ден. Това обаче бързо ще отшуми, тъй като няма време тимът да се радва на успеха си, убеден е Браун.

 

Да спечелиш и едно състезание е огромно предизвикателство, а да победиш в достатъчно, за да си пръв в шампионата, е наистина изключително. Удоволствието им обаче няма да трае дълго, тъй като вече се мисли за догодина. Колкото и да е хубаво да си шампион, както беше в нашия случай, напрежението за следващия сезон е сериозно, тъй като искаш отново да спечелиш – обясни позицията си англичанинът.

 

Браун допълни, че работата в F1 е толкова напрегната, че човек почти няма време да си поеме дъх и да усети изцяло значението на постижението си.

 

Изпитваш буря от емоции. Да спечелиш последователни титли е нещо изключително. Невероятно е и всеки трябва да се гордее – каза още той.

 

Не са много отборите във Формула 1, които са печелили три последователни титли. Ред Бул са обаче едва вторият екип, постигнал такова нещо с един и същи пилот – след Ферари с Михаел Шумахер и Рос Браун за периода 2000 – 2004 г.