Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун се опасява от гумите в Монако

Рос Браун се опасява от гумите в Монако

36
0

Мелбърн, Сепанг, Сакхир, Имола и Барселона: пет писти с пет различни характеристики. Въпреки това само един победител. И докато всички предричат шеста поредна победа на Михаел Шумахер в Монако, техническият директор на Ферари Рос Браун както обикновено се опитва да подтисне прекалените очаквания.
“Имаме някои грижи”, разкрил Браун пред колегите от Аутоспорт. Тези грижи са свързани с гумите въпреки че в Барселона продуктите на Бриджстоун показаха удивителна константност и издръжливост. Именно силата на Мишлен, добър резултат на една обиколка притеснява водещите фактори в тима на Ферари.
Както е добре известно, не само на Дейвид Култард, в Монако възможности за изпреварване почти не съществуват. Затова една добра стартова позиция – постигната с добри гуми в квалификацията – би могла да означава много в Монако.
“Видяхме нещо подобно при Рубенс на Имола”, споделя съмненията си Браун. “Когато не сме в добра позиция и сме заседнали в трафик, не можем да използваме пълния потенциал на колата си.”
Именно за това сега италианците съвместно с техните партньори от Бриджстоун ще работят усилено върху това предизвикателство. Според Жан Тод всички в отбора са наясно “че рано или късно няма да успеем да спечелим някое състезание”.
“Всичко зависи от целия пакет: от колата, от мотора, от издръжливостта, от гумите, за които днес мога само да кажа че бяха перфектни”, заяви Тод след състезанието в Барселона
Но след две седмици в Монако нещата можели да се обърнат в полза на Мишлен и подобно на миналата година да триумфира кола обута с гуми на французите.