Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун стартира с привличане на хора от Ферари

Рос Браун стартира с привличане на хора от Ферари

59
0

След като дълги години бе технически директор в екипите на Бенетон и Ферари сега Рос Браун най-накрая зае длъжността, за която тайно е мечтаел в последните няколко години. Заедно с Ник Фрай той ще споделя длъжността шеф на екипа на Хонда. Самият Браун е наясно, че с отиването си при японците нещата няма да се променят като с магическа пръчка и че, за да потръгнат ще са му необходими правилните хора. След десетте години прекарани във Ферари, ознаменувани с шест титли при конструкторите и пет при пилотите, със сигурност познава най-добре специалистите работещи в Скудерията. Затова и не е чудно, че именно на тях се е спрял 52-годишният британец.
Според информация на Sport Bild online Браун вече преговаря с 54-годишния германец Дитер Гундел, който е специалист по електроника.
Гундел е работил за екипите на McLaren-Mercedes и BMW като специалист в областта на тракшън контрола. Тъй като през следващия сезон тази система вече няма да е налична в болидите, той най-вероятно е нужен за интегрирането на новата стандартна електроника в колите.
Пред познати Браун се е похвалил, че му е даден карт бланш за наемането на нови специалисти като ограничения в бюджета не съществували. За подобно нещо дори във Ферари не можеше да се помисли след като кризата във ФИАТ доведе до стагнация.