Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: 100% съм концентриран да спечеля състезанието в неделя

Розберг: 100% съм концентриран да спечеля състезанието в неделя

34
0

Лидерът в световния шампионат Нико Розберг се появи във видимо отлично настроени на първия си брифинг на пистата край Остин и заяви, че единственото, което го интересува, е да спечели състезанието в неделя и да си свърши работата по възможно най-добрия начин.

„Идвам, за да спечеля състезанието, не за да правя сметки за второ място или нещо подобно, изобщо не мисля за шампионат или нещо подобно, защото има още цели 4 състезания и още много път“, заяви Розберг.

На въпрос на британеца Даниел Джонсън от Телеграф, дали не се чувства по притеснен от факта, че на тази писта Люис има рекорден брой победи, а той няма успех, Нико отговори: „Вие ме попитахте съвършено същото в четвъртък и на Сузука и ви отговорих същото каквото и сега, тези неща нямат голямо значение и са част от миналото.“

Розберг продължи, че идват с Люис в съвсем различно позиция тази година в Остин и няма начин събитията да се сравняват, както и че това, което го интересува, е всичко да премине без проблеми и да успее още веднъж.

С широка усмивка той коментира и въпросите дали сега семейството му и изобщо всичко е по-напрегнато и дали той мисли за тях повече в тези напрегнати дни.

„Да, обичам много семейството си, но идвам тук за да се състезавам и спечеля – заяви той. – Иначе, да, говорих с жена ми преди да сляза при вас и затова съм в чудесно настроение.“