Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Мерцедес трябва да обмисли възможността да вземе Фетел

Розберг: Мерцедес трябва да обмисли възможността да вземе Фетел

35
0

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг, който се отказа от спорта след края на миналата година, смята, че тимът на Мерцедес трябва да обмисли сериозно възможността да вземе Себастиан Фетел след края на предстоящия сезон. От 2015 г. германецът се състезава за Ферари, като договорът му със Скудерията изтича в края на годината и все още не е ясно дали ще бъде подновен. В екипа на Сребърните стрели привлякоха Валтери Ботас от Уилямс за заместник на Розберг, но договорът му е само за 1 година с опцията за неговото удължаване.

„Договорът на Себастиан Фетел с Ферари изтича през тази година и би било логично той да е опция за Мерцедес за 2018”, заяви Розберг за италианското издание La Repubblica.

Розберг коментира и възможността от Мерцедес да привлекат Фернандо Алонсо, чийто договор с Макларън също изтича след края на сезона. Двамата с Хамилтън вече бяха съотборници в Уокинг през 2007 г. и имаха много проблеми.

„Като фен на Формула 1 не можеш да искаш повече от това двамата да са в един тим, каза германецът. – Представете си Алонсо срещу Хамилтън 10 години по-късно. Би било невероятно шоу. Но за момента Ботас е по-логичен избор за Мерцедес.”

Розберг каза още, че битката с Хамилтън за титлите в последните 3 години го е направила по-агресивен пилот: „Люис е много добър в това да стига до границата на възможното и позволеното, без да я преминава благодарение на уменията си в колата, обясни Нико. – Той е много умен и ми беше трудно да се състезавам с него гума до гума. На него му идваше отвътре.

Аз съм по-рационален и все още работя върху това да отстоявам територията си. Станах по-агресивен, защото в миналото той твърде често ме е биел. Трябваше да гледам записите и да се  подобрявам. Медитирах всяка сутрин и всяка вечер по 20 минути. Сядах и мислех за собствените си неща, учех се да освобождавам ума си. И така на 20-ия път умът ми се успокояваше.”