Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг може да загуби титлата, ако Хамилтън го бие в Австралия, смята...

Розберг може да загуби титлата, ако Хамилтън го бие в Австралия, смята Хил

62
0

Нико Розберг може да загуби титлата, ако допусне Люис Хамилтън да го победи в първия кръг от новия сезон във Формула 1 в Австралия. Това смята шампионът за 1996 г. и настоящ анализатор за Sky Sports Деймън Хил. Според британеца една евентуална победа на Люис ще окаже голям психологически удар върху Нико, от който той може да не се възстанови след това.

Хамилтън спечели дуела между двамата съотборници в Мерцедес в последните 2 години, грабвайки съответно и титлите. През 2015 г. успехът му беше особено убедителен, като Люис си осигури титлата 3 кръга преди края на сезона. Все пак в оставащите състезание Нико успя да победи. Това обаче напрактика имаше само психологическо значение, като според Хил то много бързо ще изчезне ако Хамилтън го победи в Австралия и вземе преднина в началото на новия сезон.

„Ако Люис вземе надмощие още от началото в Мелбърн, това ще е удар за Нико, от който той може да не се възстанови през целия сезон, заяви Хил. – Защото всеки ще казва, че нещата са се върнали там, където са били преди шампионатът да бъде решен през 2015 г. А е много важно да си тръгнеш от първия кръг с повече точки от всеки друг. Опасно е да мислиш, че първото състезание не е така важно, както целия сезон.”

Според Хил също така най-голямата пречка за 3-кратния шампион през този сезон може да бъде негово разсейване, предизвиквано от интересите му, които не са свързани със състезанията.