Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг най-бърз във втората сесия в Сингапур, Хамилтън с проблеми

Розберг най-бърз във втората сесия в Сингапур, Хамилтън с проблеми

32
0

Нико Розберг с Мерцедес бе най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур. След като пилотите на Сребърните стрели не използваха гумите ултрасофт в първата сесия, сега във втората те ги сложиха и Розберг записа най-добър резултат 1:44.152 мин. Съотборникът му Хамилтън обаче имаше проблеми с хидравликата и така и не успя да запише бърз тур с ултрамеките гуми. Със суперсофт той остана с 7-о време. Пред него се наредиха Райконен и Верстапен, а челната петица допълниха Рикиардо и Фетел. Всички те бяха с гумите ултрасофт, като преднината на Нико спрямо Кими не бе голяма, 0.275 сек.

 

Втората сесия започна с активно каране на пилотите, като Алонсо допусна грешка и след като не успя да спре навреме за завой 10, се удари в стената. Поведе Райконен, но веднага времето му бе подобрено от Хамилтън с гумите суперсофт. Британецът свали до 1:45.275 мин., а след него се нареди Рикиардо, на 0.345 сек. А Верстапен бе 3-и, следван от Кими. С ултрасофт Фетел изпревари Хамилтън с 9 хилядни. Но Райконен и Розберг много бързо подобриха този резултат, като Нико слезе до 1:44.152 мин. Кими остана на 0.275 сек, а Верстапен зае 3-ата позиция. Рикиардо бе с 4-о време (+0.405 сек), а Фетел с 5-о (+1.009 сек).

Хамилтън допусна грешка в своя опит с ултрасофт и остана с едва 8-о време. След това той повече не излезе на пистата заради проблем с хидравликата на колата. Грешка на излизането от последния завой допусна Ромен Грожан. Пилотът на Хаас удари задницата на колата си и счупи задното си крило. Оказа се обаче, че е получи повреда в задното окачване и това сложи край на сесията на французина.

 

След това във втората част на тренировката започнаха състезателните симулации на пилотите с много гориво и супермеки или меки гуми. Най-бърз и постоянен в тях бе Розберг, докато при Ферари и Ред Бул темпото също бе високо в началото, но след това губеха повече скорост. Като темпото на пилотите на Скудерията бе по-добро от това на Биковете.