Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг направил една от 3-те си най-добри обиколки

Розберг направил една от 3-те си най-добри обиколки

62
0

Нико Розберг заяви, че е направил една от 3-те си най-добри обиколки в кариерата при първия си опит в третата част на квалификацията за Гран при на Сингапур. С нея той изпревари Даниел Рикиардо с 0.5 сек и шампиона Люис Хамилтън с 0.7 сек, за да постигне 29-ия си полпозишън в състезание №200 в кариерата си.

„Определено съм щастлив с това постижение, като обиколката ми беше в топ 3 на най-добрите, каза още Нико. – Сесията мина много добре. Преди нея не беше ясно как ще сме срещу Ред Бул. Те бяха бързи с гумите суперсофт в Q2. Затова знаехме, че трябва да извадим още нещо от себе си. Не съм притеснен от Рикиардо (който е с по-твърдите гуми суперсофт).”

Хамилтън от своя страна призна, че до момента това не е неговият уикенд и нещата не се развиват добре. „Сесията не бе много разочароваща, но това не е моят уикенд за момента. Не направих много добри обиколки и не успях да ги подредя заедно. Нико свърши страхотна работа и показа истинския потенциал на колата. Утре ще се опитам да отида една стъпка напред и да сме начело с двете коли.”