Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг недостижим в квалификацията в Сингапур

Розберг недостижим в квалификацията в Сингапур

24
0

Нико Розберг с Мерцедес бе недостижим в квалификацията за Гран при на Сингапур на трасето Марина бей. Германецът бе значително по-бърз от съперниците си, като остави на половин секунда зад себе си Даниел Рикиардо с Ред Бул и на цели 0.7 сек своя съотборник и лидер в шампионата Люис Хамилтън. Челната петица допълниха Макс Верстапен и Кими Райконен с Ферари, а водещият пилот на Скудерията Себастиан Фетел отпадна още в първата част на квалификацията след технически проблем.

 

 

След първата част на квалификацията голямата изненада беше отпадането на миналогодишния победител Себастиан Фетел с Ферари. Той имаше повреда в задното окачване и не записа конкурентно време. Другите елиминирани пилоти бяха очаквания – Окон и Верлайн от Мейнър, Палмър и Магнусен от Рено, и Насър от Заубер. Най-бърз беше Даниел Рикиардо с Ред Бул, следван от Кими Райконен с Ферари и Макс Верстапен с другия болид на Биковете. Хамилтън и Розберг бяха едва 4-и и 8-и, без да показват истинското си темпо.

 

 

Във втората Грожан катастрофира в самия край, а Бътън се удари в стената и спука гума. Това предизвика жълти флагове и попречи на пилотите на Уилямс да направят бързите си обиколки в края на максимална газ и останаха извън топ 10 – Ботас 11-и, а Маса 12-и. Другите отпаднали бяха Бътън, Гутиерес, Грожан и Ериксон. Този път пилотите на Мерцедес бяха над всички останали, като Розберг бе пред Хамилтън, а третият Рикиардо изостана на близо секунда от времето на Люис. Той обаче бе с гумите суперсофт, както и 4-ият Макс Верстапен. Докато тези на Мерцедес бяха с по-меките ултрасофт.

 

 

В последната 3-а част Розберг имаше голямо предимство спрямо Хамилтън и го победи с 0.7 сек в първите бързи опити. Райконен бе 3-и, на 0.9 сек, а въпреки поставянето на ултрасофт, състезателите на Ред Бул бяха 4-и и 5-и на около 1.2 сек от Розберг. При вторите опити Хамилтън не подобри времето си и бе изместен на 3-а позиция от Даниел Рикиардо с Ред Бул, който се доближи на 0.5 сек от времето на Нико. Верстапен остана 4-и, като само 0.04 сек не му достигнаха да мине пред Люис. Петицата допълни Кими Райконен с Ферари. Силна квалификация направиха пилотите на Торо Росо, като Сайнц се класира 6-и, а Квят 7-и, пред Хюлкенберг, Алонсо и Перес.