Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг ще спечели титлата, смята Прост

Розберг ще спечели титлата, смята Прост

58
0

Нико Розберг ще спечели титлата във Формула 1 този сезон. Това смята четирикратният световен шампион Ален Прост. Германецът води убедително в класирането с 33 точки пред Люис Хамилтън четири кръга преди края на сезона.

Професора обаче очаква британецът да не се предаде лесно и да опита всички възможни трикове, натрупани от опита си като пилот, който е печелил вече 3 пъти световната титла – 2 пъти с Мерцедес и 1 път с Макларън.

„Преднината на Розберг от 33 точки е наистина значителна. Много по-важно за него е това, отколкото примерно доминацията му в първите 4 старта от сезона. Сега се решава всичко и единственото нещо, което трябва да направи, е да остане спокоен и да кара, както може, коментира Прост пред Canal Plus.

– Ако го направи, с лекота може да е на една позиция зад Хамилтън в състезанията до края и ще сбъдне мечтата си да е световен шампион. Не трябва да мисли за технически повреди, защото това не зависи от него и само ще го натовари психически.”

Прост също така заяви, че никога не е лесно да се контролира такава преднина, особено срещу Хамилтън, който по думите на Ален в момента мисли, че целият свят е срещу него. Французинът също така напомни, че досега няма случай в историята пилот с 9 победи през сезона да не е печелил и титлата.