Начало Други Роси побеждава Гибернау в последния завой на първото състезание за сезона на...

Роси побеждава Гибернау в последния завой на първото състезание за сезона на Херес

53
0

След една оспорвана битка в първото състезание за Moto GP на Херес, Валентино Роси изтръгна първа победа изпревайки испанеца Сете Гибернау. Пилотът на Moviestar Honda води през голяма част от състезанието, но Роси не изоставаше на повече от секунда от водача. Двамата заедно с Ники Хейдън (Repsol Honda) и Марко Меландри дебютирал за Moviestar Honda се движеха в пакет през голяма част от състезанието, като Хейдън дори бе пред Роси в началото. След като бе изпреварен от пилота на Ямаха, американецът сгреши и падна на последния завой преди старт финалната права и това прати Меландри на третото място.

Две обиколки преди края Роси най-накрая успя да изпревари местния любимец, но направи грешка в първия завой след финала и испанецът се върна отново в играта. Борбата между двамата продължи през цялата обиколка, като в последния завой Роси успя да влезе от вътрешната страна с по-късно спиране. Стигна се до сблъсък между двамата, след който Гибернау отиде в чакъла, а Роси прекоси безпроблемно старт финалната линия. След разходката в чакъла Гибернау успя да се върне на пистата и да финишира втори пред Меландри изостанал към края на 15 секунди от водачите.

Мишлен бе абсолютния победител в борбата при гумите, като единствено Шиния Накано, завършил пети, успя да отсрами Бриджстоун.