Начало Moto News Роси също извади късмет с отлагането на Гран при на Япония

Роси също извади късмет с отлагането на Гран при на Япония

73
0

Въпреки, че отложеното състезание на Мотеги бе домашно за екипа на Ямаха, Валентино Роси, също както и съотборникът си Хорхе Лоренцо, е доволен от отлагането му, тъй като малко след първия старт в Катар той претърпя инцидент при тренировка с кросов мотоциклет, при която той натърти леко едното си рамо. Сега обаче, заради непланираната почивка, той успя да се възстанови и сега е доста по-готов за Гран при на Испания.

„Естествено бе жалко да не караме в Япония, където е домашното състезание на Ямаха, но ще отидем там през октомври, а същевременно аз извадих голям късмет с тази допълнителна седмица почивка. Не се нараних лошо при падането ми с кросовия мотоциклет, но въпреки това рамото малко ме болеше и затова бе добре, че се появи повече време, в което то да се възстанови. Не знам все още колко точно ще ми пречи това този уикенд, но се надявам да не е много.

Победата в Катар беше фантастична, но там видяхме, че в някои области малко изоставаме спрямо нашите конкуренти, затова определено ни чака доста работа.

Обичам състезанието на Херес, атмосферата е удивителна, а аз имам фантастични фенове в Испания. Миналата година постигнах страхотна победа и се надявам тази година отново да се борим за първата позиция“, заяви 8-кратният световен шампион.