Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рос Браун иска състезанията от F1 да не съвпадат с тези от...

Рос Браун иска състезанията от F1 да не съвпадат с тези от MotoGP

66
0
2013,Бахрейн,Мерцедес,Рос Браун

Управляващият директор по спортните въпроси в F1 Рос Браун заяви, че e провел среща с боса на MotoGP Кармело Еспелета, за да се обсъди вариант състезанията от двата шампионата да не съвпадат. През тази година първите два кръга от двете първенства съвпаднаха, като до края на сезона още 6 пъти ще се случи същото. Според Браун подобно нещо не е умно решение не е добро и за двата спорта.

„Не сме горди от това, че трябва да обсъждаме ситуацията с други шампионати и да измислим най-добрия вариант, при който да продължим напред, заяви Браун пред Ройтерс. – Трябва да се опитаме да проведем диалог и да разрешим нещата. Трудно е да нагласим датите на състезанията така, че да не съвпадат.”

Браун също така заяви, че харесва структурата в световния шампионат по мотоциклетизъм, при която почти всички пилоти преминават през по-малките класове Moto3 и Moto2, преди да стигнат до MotoGP. Докато във Формула 1 в последните години пилотите често пропускат GP2 сериите, които от тази година носят името Формула 2, и влизат в F1 директно от Формула 3 или GP3.

Това се случва често заради това, че отборите в F1 решават да наемат пилот със сериозни спонсори зад себе си, дори да няма нужния опит. Като например Ланс Строл, който бе нает в Уилямс след силен сезон във  Формула 3, но който е само на 18 години. И в първите няколко състезания се видя, че му липсва опит.

„Във Формула 1 трябва да имаме най-добрите 22 и 24 пилоти в света, каза още Браун. – Но за тимовете има комерсиални съображения, което означава, че не винаги постигаме това. Трябва да поставим отборите в положение, в което те да не вземат такива търговски решения, а такива, които са базирани на това кои са най-добрите пилоти, които отборите могат да намерят.”