Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари иска да привлече Рос Браун

Ферари иска да привлече Рос Браун

53
0
Рос Браун

Екипът на Ферари се опитва да наеме в тима Рос Браун, съобщава motorsport.com. Привличането на прочутия британец било част от цялостното преструктуриране на тима, което се подготвяло от президента Серджо Маркионе след очертаващия се неуспешен сезон за Скудерията.

Браун беше част от победната ера на Ферари в началото на века, когато тимът, воден от Жан Тод, спечели 5 поредни титли при пилотите с Михаел Шумахер и 6 поредни при конструкторите. За последно той беше спортен директор в Мерцедес, като напусна поста в края на 2013 г.

Според информацията първоначално Браун е отказал да стане отново част от екипа или поне да бъде на пълна заетост. Наскоро Рос заяви в интервю, че няма намерение отново да работи по цял ден 7 дни в седмицата и да ходи на 21 състезания за сезона, но спомена, че не изключва завръщане.

В Маранело обаче искали твърдо да върнат Браун в тима под формата на съветник на Маркионе и спортния шеф Аривабене по техническите въпроси. Той също така щял да има консултантска роля, давайки мнението си къде според него трябва да бъдат направени промени в тима.