Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роси и Ожие ще карат шампионските болиди на Мерцедес

Роси и Ожие ще карат шампионските болиди на Мерцедес

41
0

Мерцедес планира да даде възможност на легендата от MotoGP Валентино Роси и на шампиона в WRC Себастиен Ожие да покарат някои от шампионските болиди на тима във Формула 1. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф.

Зад волана на болида от 2014 г. няколко обиколки на Силвърстоун през октомври направи друга звезда от мотоциклетизма – Хорхе Лоренсо. След изпитанията испанецът каза, че е изненадан от това колко късно можеш да спираш с болида, а скоростите в завоите са невероятни.

„Бих се радвам да тестваме уменията на Роси и Себастиен Ожие зад волана на нашите машини, заяви Волф пред Gazzetta dello Sport. – Идеята ми е да организирам ден за изпитания с тях.”

Роси вече кара на два пъти болид от Формула 1 и то в официални тестови сесии през 2006 г. във Валенсия и през 2008 г. на Муджело. Той прави изпитания по два дни на всяко трасе с болидите на Ферари, като постигаше конкурентни времена.

„Ако Тото Волф иска да ми се обади, той има номера ми, заяви Роси пред Sky Италия на въпрос дали би искал да изпробва кола на Мерцедес за F1. – Как бих могъл да кажа не? Бях достатъчно голям късметлия да тествам Ферари. Много добър приятел съм с доста от момчета в Маранело, но как не бих опитал кола на Мерцедес, ако бъда поканен?”

Самият Ожие никога не е карал болид от Формула 1, като има опит от други автомобилни серии, като Порше Supercup, GT, френската Формула 4 и Volkswagen Scirocco.