Начало Други Роуд Америка запазва мястото си в календара на Индикар

Роуд Америка запазва мястото си в календара на Индикар

14
0
Роуд Америка и Индикар
Роуд Америка. снимка Индикар

Роуд Америка запазва мястото си в календара на Индикар. Трасето в щата Уисконсин подписа многогодишен договор и ще продължи да приема надпревари от американските серии.

Роуд Америка е едно от най-популярните трасета на територията на САЩ. Тя е с дължина от 6.515 км и приема различни състезания вече близо 70 години. Пистата има дълга история в Индикар, която започва още през 80-те години на миналия век

През сезон 2016 Роуд Америка прави дългоочакваното си завръщане в Индикар след близо 10-годишно прекъсване. Победител тогава става Уил Пауър от тима на Пенске. Миналия уикенд австралиецът записа втори успех на това уникално трасе.

„Развълнувани сме да продължим партньорството си с Индикар“, каза Майк Кертшър. „Това сътрудничество разпалва страстта на нашите страстни фенове на състезанията. То също така играе решаваща роля за стимулиране на местната икономика и подхранване на културата на моторните спортове, която процъфтява тук“, добави президентът и главен мениджърът на Роуд Америка.

Роуд Америка повиши ангажимента си към моторните спортове. В края на 2022 г. претърпя ремонт и решаване на проблеми с отводняването. Пистата остава любима на пилоти и фенове. Тя е прочута с високите си скорости, драматичните промени на височината и спиращите дъха пейзажи.

„Роуд Америка е великолепно съоръжение и чудесен партньор на Индикар“, каза Джей Фрай. „С богатата си история, емблематичното си оформление и пълните трибуни и къмпинги, то остава любимо за нашите пилоти и отбори. Очакваме с нетърпение това ключово събитие да присъства в календара на Индикар през следващите години“, добави президентът на Индикар.

Многогодишното споразумение гарантира, че Индикар ще останат водещо събитие на това трасе. Сериите ще провеждат състезанието през следващите поне две години.

Като част от това подновено партньорство, както двете страни са се посветили на подобряването на изживяването на посетителите на събитието. Това включва модернизирани зони за феновете, повече интерактивни дисплеи и разширен достъп до пилотите и отборите.

„Феновете могат да очакват още по-завладяващо и ангажиращо изживяване на Роуд Америка“, допълни Кертшер. „С вълнуващи нови функции и ексклузивен достъп се стремим да направим всяко посещение незабравимо.“

Освен Индикар, Роуд Америка е домакин на много други национални и регионални надпревари. Тук се включват IMSA, Мото Америка, Формула Регионал Америка, Транс-Ам и GT World Challenge Amerika. В миналото тук е имало и стартове от НАСКАР.