Начало WRC News Рованпера с втора победа за сезона – триумфира в рали Акрополис

Рованпера с втора победа за сезона – триумфира в рали Акрополис

440
0
Кале Рованпера
Кале Рованпера; снимка: Тойота

Кале Рованпера взе втора победа за сезон 2021, триумфирайки в рали Акрополис. Пилотът на Тойота пое лидерството още в петък и не допусна да бъде изпреварен. Втори финишира От Танак (Хюндай), а трети е съотборникът на Рованпера Себастиен Ожие.

Рованпера спечели и пауърстейджа, с което взе пълен актив от 30 точки

„Не се чувствах съвсем удобно, пристигайки в Гърция. Но нещата се получиха така, че видяхте – когато върви, определено можем да натиснем здраво. Надявам се да имаме същата скорост и във Финландия, но да видим какво ще станем там“, сподели Рованпера.


Танак се бори с различни проблеми през уикенда в Гърция. Той едва потегли за последната отсечка, но все пак тръгна и стигна до подиума.

„Истински късмет е, че стигнахме до финала“, призна естонецът.

Ожие от своя страна бе доволен от третото си място в рали Акрополис.

„Постигнахме целта, която си бяхме поставили за този уикенд – да задържим лидерството си в шампионата. Всъщност дори го увеличихме, което е добре. Условията се променяха през цялото време, но смятам, че направихме чиста надпревара“, каза седемкратният световен шампион.

Междувременно бе потвърдено, че рали Монца ще е финалното състезание за годината

Последен старт трябваше да е надпреварата в Япония, но тя бе отменена заради пандемията от коронавирус. По принцип събитието на легендарната италианска писта бе като фестивал в края на сезона. Миналата година обаче се превърна в истинско рали и бе чудесен финал на принудително съкратената състезателна година. Ожие спечели там седмата си титла след грешка на съекипника си Елфин Еванс.