Начало WRC News Рованпера с втора победа за сезона – триумфира в рали Акрополис

Рованпера с втора победа за сезона – триумфира в рали Акрополис

297
0
Кале Рованпера
Кале Рованпера; снимка: Тойота

Кале Рованпера взе втора победа за сезон 2021, триумфирайки в рали Акрополис. Пилотът на Тойота пое лидерството още в петък и не допусна да бъде изпреварен. Втори финишира От Танак (Хюндай), а трети е съотборникът на Рованпера Себастиен Ожие.

Рованпера спечели и пауърстейджа, с което взе пълен актив от 30 точки

„Не се чувствах съвсем удобно, пристигайки в Гърция. Но нещата се получиха така, че видяхте – когато върви, определено можем да натиснем здраво. Надявам се да имаме същата скорост и във Финландия, но да видим какво ще станем там“, сподели Рованпера.


Танак се бори с различни проблеми през уикенда в Гърция. Той едва потегли за последната отсечка, но все пак тръгна и стигна до подиума.

„Истински късмет е, че стигнахме до финала“, призна естонецът.

Ожие от своя страна бе доволен от третото си място в рали Акрополис.

„Постигнахме целта, която си бяхме поставили за този уикенд – да задържим лидерството си в шампионата. Всъщност дори го увеличихме, което е добре. Условията се променяха през цялото време, но смятам, че направихме чиста надпревара“, каза седемкратният световен шампион.

Междувременно бе потвърдено, че рали Монца ще е финалното състезание за годината

Последен старт трябваше да е надпреварата в Япония, но тя бе отменена заради пандемията от коронавирус. По принцип събитието на легендарната италианска писта бе като фестивал в края на сезона. Миналата година обаче се превърна в истинско рали и бе чудесен финал на принудително съкратената състезателна година. Ожие спечели там седмата си титла след грешка на съекипника си Елфин Еванс.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.