Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг №1 във втората сесия, Ред Бул плътно до Мерцедес

Розберг №1 във втората сесия, Ред Бул плътно до Мерцедес

39
0

Нико Розберг с Мерцедес беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Мексико на пистата ерманос Родригес, която премина при постепенно влошаващо се време. Германецът постигна 1:21.531 мин с по-меките гуми за уикенда „софт“, с които пилотите като цяло намериха доста повече сцепление. Очакваше се преди началото на уикенда разликата между двата типа да е 1.3 сек, но изглежда тя ще бъде доста по-голяма – от порядъка на 2 секунди и дори повече.

Розберг изпревари с 0.245 сек Данил Квят с Ред Бул. Трети остана другият пилот на Биковете Даниел Рикиардо (+0.337 сек). Осигурилият си вече титлата Люис Хамилтън остана 4-и с пасив от близо половин секунда спрямо Розберг. Челната петица допълни Фетел с Ферари, следван от съотборника си Райконен.

Само 5 минути след началото на сесията Макс Верстапен, който беше най-бърз в първата тренировка, се разби в мантинелите на предпоследния завой. Това наложи тренировката да бъде спряна за 7 минути.

19 минути след старта на тренировката катастрофира и Ботас с Уилямс. Той загуби предното си крило, след като изпусна колата при спирането за първия завой. Сайнц изтърва спирането за първия завой, а Фетел едва не се удари в стената на боксовете.

Най-бърз беше Хамилтън, който обаче също изпусна колата в завой 4. Час след началото започна да вали, но само с дребни капки и не намокри трасето. Това обаче го направи доста хлъзгаво. Поставяйки гуми софт, поведе Розберг пред Хамилтън. Отново много силно се представиха пилотите на Ред Бул – Квят и Рикиардо. Двамата се доближиха доста до времето на Нико, а бяха по-бързи от Хамилтън.

Час след началото на тренировката на пистата спря и Ромен Грожан. Пилотът на Лотус остана без съединител и предизвика спирането на сесията с червени флагове. След подновяването и обаче постепенно дъждът се засили и времената паднаха значително, въпреки че пилотите продължаваха да карат със сликове, тъй като пистата беше мокра само в определени участъци. В последните 5 минути валежът се засили до такава степен, че се наложи пилотите да сложат гуми интермедия.