Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Чувството не бе приятно

Розберг: Чувството не бе приятно

37
0
Испания,Нико Розберг,старт

Нико Розберг явно си е мислел, че има дежа-вю по време на днешното състезание в Испания. Както и в Бахрейн, германският пилот на Мерцедес стартира от първа позиция, но в последствие отново се свлече в класирането. Този път само до шестото място. След като завърши на повече от минута зад победителя Алонсо, Розберг нямаше как да бъде доволен.

„Определено чувството не е приятно“, обясни Розберг след състезанието. „Състезанието отново бе много странно. Стартът протече добре, първата серия от обиколки бе много добра. Можах да контролирам събитията, да поддържам добро темпо и да държа съперниците си зад гърба си. Започнах да си мисля: О, може би е възможно дори да победя в днешния ден. Просто нямаше как обаче да продължа да ги задържам.

Още след първото спиране започнах да се спускам назад в класирането. Опитах да се боря, но това стана причина за значително износване на гумите. Трябваше да спра, преди да се повтори случилото се в Бахрейн. Трябваше да карам бавно и бяхме далеч от темпото, което иначе е по силите на нашата кола.

Ако знаехме, каква е причината за непрекъснато влошаващото се състояние на гумите, щяхме да вземем мерки. Беше наистина много неприятно. При мен и двете гуми от лявата страна страдаха от сериозен грейнинг. Защо при нас проблемите са по-сериозни, отколкото при другите? Как да си го обясним? Нямам никаква идея!

Случва се и на задните, и на предните гуми. Ако беше само отзад, можеше да мислим, че става дума за изпускателната система. Толкова сме бързи в квалификацията и после толкова зле в състезанията. За съжаление всичко това е необяснимо за нас.

В края имах изключителен двубой с Ди Реста. Чувствах се, все едно се боря за победата. Бях на предела на възможностите си. Все пак шестото място не е тотална катастрофа, спечелихме точки. Има три отбора, които са по-бързи от нас. Все пак е по-добре, отколкото през миналата година.

Надявам се в Монако пак да сме бързи в квалификацията. Там може би ще успея да задържа за по-дълго опашката зад мен, ако пак стартирам от първа позиция.“