Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Денят определено бе интересен

Розберг: Денят определено бе интересен

53
0
2013,Мерцедес,Нико Розберг,Нюрбургринг

Нико Розберг отново започна по чудесен начин уикенда. Германецът записа втори резултати и в двете сесии и бе доволен от поведението на своя Мерцедес както с повече, така и с по-малко гориво.

„Това е чудесна писта и е голямо удоволствие да карам на нея с актуалната кола на Мерцедес“, заяви Розберг в края на днешните тренировки. „За нас денят бе доста интересен, защото трябваше да се адаптираме към новите гуми. Те са различни от използваните досега и определено изискват различни настройки. Така че днешният ден бе добра възможност да научим нещо ново.

Разбира се, че искаме да се адаптираме по-бързо от останалите тимове и да разберем добре начина на работа на гумите. Като цяло изглежда, че отново сме много бързи в една обиколка. В дълга серия нещата също не изглеждат лошо. Все пак обаче е трудно да преценим, къде се намираме спрямо останалите, защото никога не е ясно, кой с колко гориво кара. Освен това в неделя се очаква да е значително по-топло, което също може да промени допълнително общата картина.“