Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг и Накаджима титуляри на Уилямс за 2008 г

Розберг и Накаджима титуляри на Уилямс за 2008 г

61
0

Нико Розберг и Казуки Накаджима ще са титулярните пилоти на Уилямс през сезон ’08, потвърдиха официално от екипа.###Нико Розберг и Казуки Накаджима ще са титулярните пилоти на Уилямс през сезон ’08, потвърдиха официално от екипа.
За сина на Кеке Розберг това ще бъде третата поредна година в британския тим, а за съотборникът му Накаджима първият пълен сезон в Гран при. През 2007 г. японецът бе тест пилот в отбора на Франк Уилямс и дори замести Алекс Вурц в последния кръг в Бразилия, след като австриецът се оттегли от Формула 1.
„Щастлив съм да потвърдя, че Нико ще кара за екипа за трета поредна година, след като демонстрира впечатляваща форма през 2007-ма – заяви Франк Уилямс. – На Нико ще партнира Казуки, който впечатли тима през изминалия сезон. Той показа скорост и дарба да се превърне в конкурентоспособен пилот от F1. В течение на следващата година ще му предоставим цялата необходима подкрепа и ще му помогнем да развие таланта си.”
С официалното потвърждаване на пилотите си за догодина една от целите на Уилямс е също така да сложат край на спекулациите за възможното преминаване на Розберг в Макларън.