Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: И със стария мотор ще се боря с Ферари

Розберг: И със стария мотор ще се боря с Ферари

44
0

Нико Розберг заяви, че въпреки монтирането в колата му на старата задвижваща система, на 6 състезания, той все пак смята, че ще е в състояние да се бори с пилотите на Ферари в утрешната надпревара на пистата Монца.

В състезанията се използват различни режими и смятам, че с Ферари ще мога да се боря, с Люис ще ми е далеч по-трудно – бе категоричен Нико, който разказа, че след края на последнита тренировка екипът е установил проблем в новата му задвижваща система и веднага е започнал нейното демонтиране.

– Поздравления за тима, който се справи отлично и за един час смени всичко – каза Нико.

По-рано тази вечер спортият директор Тото Волф не уточни какво точно се е повредило, но отбеляза, че проблемът е анализиран първо на пистата, а привечер всичко е заминало със самолет за инспекция във фабриката в Бриксуърт, но няма никакви индикации, че трябва да се смени задвижването и на Люис.

Волф обясни още, че с връщането към старата система, колата на Нико е станала много трудна за каране, с нестабилна предна част, но все пак той се е справил добре.

Волф бе категоричен, че промените в Мерцедес, които изоплзваха всичките си 7 възможности за развитие, не са пряко следствие на напредъка при съперниците от Ферари. Те са част от общата програма за напредък на Мерцедес и всъщност дават нова посока на развитие на задвижващата система.

Волф обаче не скри изненадата си от скоростта на Ферари днес.

Нищо подобно не видяхме в предходните два дни и затова сме малко изненадани, но в крайна сметка това е квалификация и напредъкът при тях е очевиден. Все пак се надявам, че утре разликата ще е по-голяма – обобщи австриецът.