Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг имал споразумение с Браун още преди да ги купи Мерцедес

Розберг имал споразумение с Браун още преди да ги купи Мерцедес

16
0

Нико Розберг е имал сигурно споразумение с Браун GP, независимо от закупуването на отбора от Мерцедес. В понеделник 24-годишният германец официално бе обявен за състезател на Мерцедес GP през следващия сезон.

От доста време се носеха слухове, че Розберг ще се запъти към Бракли, като едва сега Ник Фрай потвърди, че е имало преговори още по време на сезон 2009: „Нико бе на път да се присъедини при всякакви условия… Ние сме много доволни от факта, че обстоятелствата се стекоха по сегашния начин, но преговорите се водеха с тима на Браун GP и в частност – с мен и Рос Браун.

С това Фрай отрече спекулациите, че Розберг е бил извикан по желание на Мерцедес и че това е пътят към основаване на един немски суперекип. Междувременно все още не се знае кой ще бъде съотборник на бившия пилот на Уилямс, като основният заподозрян е Ник Хайдфелд.

Други предложения обаче са световните шампиони Кими Райконен и Михаел Шумахер. Роберт Кубица също влиза в полезрението на ръководството, тъй като има известна несигурност около тима на Рено.