Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг иска да разбере защо изостава от Хамилтън

Розберг иска да разбере защо изостава от Хамилтън

49
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Нико Розберг провежда сериозни анализи, за да разбере защо изостана от съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън в Гран при на Малайзия.

Немският пилот финишира на над 17 секунди зад съекипника си на пистата Сепанг. Той обясни в Бахрейн, където този уикенд ще се проведе трети кръг от световния шампионат, че работи да разбере причината, защото „се случват някакви много странни неща”.

Провеждаме сериозен анализ, тъй като искам да печеля, а не да финиширам втори. Втори е първият загубил, а аз не искам да съм губещ! Прегледахме всичко, всякакви подробности, извадихме какви ли не детайли и научихме много. Аз лично мога да подобря доста неща, при други съществуват въпросителни, които не разбираме напълно. Някакви много странни неща се случват. Температурите на гумите например. Още ги анализираме. Не разбираме какво е станало, тъй като се грижих много за тях – обясни Нико.

В същото време на Розберг определено му допада да кара най-бързата в момента кола във Формула 1. Това му се случва за първи път в кариерата:

Това е наистина много, много хубаво усещане. Страхотно е. Преди никога не ми се е случвало подобно нещо в F1 – да пристигна на пистата, знаейки, че разполагам със силен автомобил и мога да спечеля състезанието. Така че чувството е великолепно, страхотно е да съм част от всичко това, което изживяваме като отбор – моментът е специален.

В същото време Хамилтън е убеден, че той и Розберг няма да имат проблеми в отношенията си, ако се окаже, че двамата се борят за титлата този сезон.

Много е просто. Хората непрекъснато говорят, че сме приятели. Сигурен съм, че и двамата можем да преброим приятелите си на едната си ръка. Нико не е сред тези пет души, както и аз не съм сред неговите. Ние сме колеги, познаваме се отдавна – по-дълго, отколкото по принцип пилотите се познават помежду си, уважаваме се много, работим в един и същи отбор, отношенията ни в този аспект са чудесни. Състезавали сме се като деца, били сме съекипници, били сме в челото на шампионат няколко пъти в миналото – на картинг, в други първенства. Ситуацията сега не е по-различна – заяви англичанинът.