Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг искал само да финишира в състезанието

Розберг искал само да финишира в състезанието

49
0
2014,канада,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг отпадна за първи път тази година от надпревара от Формула 1. Той заяви след прибирането си в падока на Силвърстоун, че е уверен, че щеше да спечели, ако не бе получил повреда в скоростната кутия.

Немският пилот на Мерцедес водеше, когато се появи проблемът. Той се обади на екипа, който се опита някак да го върне в състезанието. В крайна сметка обаче паркира в тревата в 29-ата обиколка.

Впоследствие Нико бе запитан дали е имал някакви съмнение в успеха си, ако нямаше никаква повреда.

Уверен съм, че щях да спечеля – отговори той.

Розберг призна обаче, че в момента, в който стана ясно, че има проблем, е отписал победата и се е надявал просто да завърши:

Имаше нещо странно още на старта или точно след него. После се влоши и ставаше все по-зле от 20-ата обиколка нататък. Правеше различни неща, като постепенно ситуацията отиваше на все по-лошо. Стигнах до момента, в който си казах: „Хубаво, спирам да се състезавам с Люис [Хамилтън], дай само да се помъча да стигна някак до края”. Имах такова предимство в темпото, че можех да опитам някои доста радикални неща, за да опазя скоростната си кутия. Повредата се оказа механична и просто нямаше какво да сторя.

Нико все още е начело в генералното класиране за шампионата, макар авансът му да бе намален до едва четири точки.

В момента е трудно да открия нещо положително (в станалото). Утре обаче отново ще потърси хубавото! Все още съм начело в първенството, отивам на домашния си старт като лидер и това е прекрасно – допълни той.