Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Истина е, че в определен момент се притеснявахме

Розберг: Истина е, че в определен момент се притеснявахме

43
0

Нико Розберг е готов да започне сезон 2010 г. във Формула 1 заедно с отбора на Мерцедес Гран при и макар все още да не говори за победи, немският пилот е уверен във възможностите си и в тези на автомобила MGP W01. Предизвикателството пред него е огромно, тъй като съотборник ще му е Михаел Шумахер – нещо, което Нико въобще не очакваше в момента, когато подписа договора си с тима. Завръщането на легендарния му сънародник обаче не го разколеба и за момент: Розберг е решен да докаже, че е в състояние да е на нивото на седемкратния шампион.

– Подготовката за нов сезон във Формула 1 винаги е вълнуваща, особено когато си в нов отбор, в който трябва да се интегрираш и с чисто нова кола, с която да свикваш – признава Нико. – Процесът на адаптиране премина наистина добре. Всички ме приветстваха и вече се чувствам като у дома. Предсезонната ни тест програма също бе изпълнена чудесно през февруари. Истина е, че в определен момент се притеснявахме, че не намираме правилната посока на работа за извличане на максимум потенциал от колата. Но действахме упорито, успяхме да намерим пътя и приключихме пробите с добри резултати. Освен това в Бахрейн идват поредните подобрения, с които автомобилът би трябвало да се развие още и да запишем хубав старт на сезона.

Очакванията към отбора и пилотите са наистина много големи след триумфалното спечелване и на двете титли от екипа на Рос Браун през 2009 г. На пистата Сахир трябва да се появи новият дифузьор и цялостната аероконфигурация на MGP W01, а като се има предвид фурорът, предизвикан точно от технически решения на англичанина в началото на миналия сезон, то нетърпението вече е огромно.