Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изненадан от победата в квалификацията

Розберг изненадан от победата в квалификацията

35
0
2013,Бахрейн,Мерцедес,Нико Розберг

Нико Розберг успя да спечели убедително квалификацията в Бахрейн, оставяйки зад себе си Себастиян Фетел и Фернандо Алонсо. Така след победата на Хамилтън в тренировката за време в Китай, Мерцедес постигна два поредни триумфа за първи път от 1955 г. насам. Въпреки победата Розберг обясни, че е бил доста изненадан, когато рейс инженерът му съобщил новината по радиото.

„Преди последната част на квалификацията не бе ясно, коя от колите е най-бърза в една обиколка“, обясни Розберг. „Днес сутринта изглеждахме по-близо до върха и затова бях доволен, защото колата се държеше по-добре от вчера, когато имахме проблеми. Сега всичко мина добре и съм много доволен от фантастичния резултат. Със сигурност утре състезанието ще е трудно, като особено важно ще е износването на задните гуми, за които ще трябва да внимаваме.

Надявам се най-после след това състезание сезона да тръгне по-добре. Първите три състезания имах известни трудности. Днес бе първата ми нормална квалификация и нещата се получиха. Трудно е да се каже, дали сме във форма, за да спечелим. Ясно е, че ще се опитаме и затова е хубаво, че ще стартирам първи.“