Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изпуснал една позиция на старта

Розберг изпуснал една позиция на старта

50
0
Нико Розберг

Нико Розберг заяви, че потенциалът на колата му Мерцедес MGP W01 в днешния ден е бил да спечели шеста позиция зад лидерите в първенството, но за малко не е успял да го направи заради загуба на малко време в последния сектор. Германският пилот обясни на среща с журналисти след битката за разпределение местата на грида, че както и миналата година е най-бърз във втората част на пистата, но особено с меките гуми има проблеми тази година с началния и последния сектор.

– Просто не можем да ги загреем достатъчно – каза Нико, обяснявайки, че работата на Мерцедес с по-твърдите смеси и в по-дълга серия отново е много по-добра и очаква добро състезание в утрешния ден. – Почти през цялото време усещах недозавиване на предната част, но днес нещата бяха доста по-добри от вчера, когато карахме по-рано и беше по-влажно. Днес от 22 часа квалификацията беше OK, но утре [стартът] ще е по-рано, което не е добра новина. Все пак ще атакувам Рубенс [Барикело] (който e пред мен) от самия старт и не се притеснявам от Роберт [Кубица] – все пак той е зад мен и едва ли ще е необходимо нещо специално като по-къс пит, за да остана пред него. Поне така се надявам.

Съотборникът му Михаел Шумахер от своя страна обясни също липсата на достатъчно скорост с работата на гумите и по-точно невъзможността да бъде достигната температура в тях. А след това, без да се притесни от провокацията на Тед Кравиц от BBC, надълго обясни и какво е усещането му сега, когато му се налага да пуска пред себе си видимо по-бързи пилоти.

– Просто има разлика в скоростта и това е факт. За жалост, когато ти покажат сини знамена, просто се съсипва съвсем твоят ритъм, защото трябва да отбиеш и да намалиш, допълнително. Но какво да се прави, има просто различни скорости – каза Михаел без усмивка или гримаса.