Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг изумен от проблемите на Мерцедес с гумите

Розберг изумен от проблемите на Мерцедес с гумите

34
0
Нико Розберг

Нико Розберг не разбира проблемите на Мерцедес с гумите, изпитани през първите две надпревари от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г., призна самият пилот. Екипът показа прекрасна квалификационна скорост, но така и не реализира потенциала си в надпреварите. Отборът от Бракли бе най-близо до Макларън в тренировките за разпределение местата на стартовата решетка и в Австралия, и в Малайзия.

В състезанията обаче темпото на F1 W03 падаше сериозно след определен период. Работата на колата с гумите не бе добра през 2011 г., но според шефа на тима Рос Браун проблемът сега е, че отборът не се е научил как точно да работи с новите продукти на Пирели.

Странно е, че имаме толкова грижи в надпреварите след наистина силни квалификации. В събота се борим за първа редица, а в неделя сме далеч от там. В Сепанг по отношение на стратегията всичко бе наред. Вървях четвърти след спирането и първия си бокс, мислех, че може да се получи нещо. Но след това нещата не се получиха, при това много сериозно – сподели германецът във видеоблога си след втория старт.

Нико обясни също така, че е влязъл в бокса, тъй като мислел, че една от задните му гуми (първия комплект интермедии) била напълно съсипана.

Така че спрях, сложих нови интермедии и какво ми казва екипът? Че предишните били почти нови! Зачудих се какво се случва. Усещането бе като че ли са съвсем съсипани. Беше наистина странно. А от там нататък всичко ставаше все по-странно. Със сликовете успях да бия Дженсън [Бътън], но да водиш борба за 13-то място като че ли не си струва толкова споменаването – допълни пилотът.

И Розберг, и Шумахер заявиха, че на екипа му предстои много работа по автомобила, за да напаснат нещата.