Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Като дете не съм бил фен на Шумахер

Розберг: Като дете не съм бил фен на Шумахер

40
0

Ако съдим по последните коментари на Нико Розберг, то младият германец е решен да надвиe своя съотборник Михаел Шумахер във всяко отношение.

Розберг бе първият, който бе потвърден за пилот на Мерцедес GP, но в последствие от Бракли съобщиха, че редом с него ще кара най-успешният състезател в историята на Формула 1. По този повод Нико побърза да уточни, че няма намерение да бъде номер 2 до Шумахер, както едно време са били Еди Ървайн и Рубенс Барикело.

В Мерцедес няма йерархия. Винаги се е знаело, че двамата пилоти са равни“ – коментира Розберг пред „Билд“ през декември.

Междувременно по време на последния състезателен уикенд в Абу Даби Нико коментира, че маневрата, с която Шумахер е изпреварил Мика Хакинен на Спа през 2000 година, е била доста опасна.

В деня, в който пък бе потвърдено, че Шумахер ще кара за Мерцедес GP, Розберг каза, че седемкратният световен шампион ще има известни проблеми с адаптирането към условията: „Няма да му е лесно. Когато не си бил във Формула 1 задълго, ти отнема време, докато привикнеш отново към всички тестови сесии. Не е лесно.“

Кулминацията в психоатаките на Розберг обаче бе признанието, че като дете не е бил почитател на Шумахер: „Ако трябва да съм честен, бях фен на Мика Хакинен. Винаги се радвах, когато той побеждаваше Михаел, защото беше добър приятел на семейството.“