Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Мерцедес има перфектна възможност да спечели титлата в F1 през 2012...

Розберг: Мерцедес има перфектна възможност да спечели титлата в F1 през 2012 г.

48
0
2012,Мерцедес,Монако,Нико Розберг

Нико Розберг вярва, че 2012 г. е перфектна възможност за Мерцедес да спечели световния шампионат във Формула 1. В началото на сезона от тима заявиха, че се надяват да се борят за победи тази година, но и опит да вземат титлата не е изключен. До момента обаче развитието на ситуацията е по-необичайно от когато и да било – първите седем старта бяха спечелени от седем различни пилоти, като в Китай именно Розберг се качи на най-високо стъпало на почетната стълбичка, постигайки първа победа в кариерата си и първи успех за Мерцедес след връщането им в спорта. Понастоящем Нико е пети във временното генерално класиране, на 21 точки зад лидера Люис Хамилтън (Макларън), който е с 88.

Непредсказуемостта отвори неподозирани възможности пред отбора, призна Розберг, но и той няма реална представа кой ще спечели тазгодишния шампионат.

Знам само, че всичко това е фантастично за феновете и представлява огромен шанс за нас. Трябва да разберем по-добре поведението на гумите, въпреки че имаме доста прилична идея до момента. Това определено е интересна тема и със сигурност е ключова за тазгодишния шампионат. Всички се опитват да се справят с гумите, не само ние – допълни Нико.

Пилотът също така се надява отново да спечели по-късно този сезон.

Всички се движат много близо един до друг. Вижте Монако например. Там разполагахме с най-добрия болид, докато в Канада случаят не бе такъв. Представянето варира от писта на писта. В крайна сметка според мен е важно да си възможно най-постоянен и в определен момент ще имаш най-бързия автомобил. И тогава ще спечелим отново. Да се надяваме! – каза още състезателят.