Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг: Напълно ново предизвикателство

Розберг: Напълно ново предизвикателство

26
0
2014,Бахрейн,Мерцедес,Нико Розберг

В края на втората свободна тренировка Нико Розберг изоставаше с почти 0,4 секунди от своя съотборник Люис Хамилтън. Действително пилотите на Мерцедес доминираха своите съперници, но въпреки това Розберг не бе съвсем доволен, защото искаше да бъде по-близо до Хамилтън. Според думите на германеца, голямото предизвикателство през този уикенд е да се настрои за напълно различните условия, които предоставя трасето в Бахрейн при нощно състезание.

За първи път в своята десет годишна история, надпреварата на пистата Сакхир ще се проведе след залез слънце. А пилотите досега, включително и на тестовете са карали през деня, когато температурите са напълно различни.

„Трябваше да преправим целия баланс на колата заради различното време на провеждане на сесията“, заяви Розберг. „Това на практика означаваше, че данните от зимните тестове нямат никаква меродавност. Това е едно напълно ново предизвикателство, което прави работата ни още по-интересна.“

Като цяло обаче Розберг изглеждаше доволен от представянето си в тренировките.

„Мисля, че нещата днес минаха добре за мен. Проблемите с температурата на гумите този път не бяха актуални. Този път е дори обратното. Стремиш се в края на серията си от обиколки да ги предпазиш от изстиване.

Работим обаче върху това, да окажа сериозна съпротива на Люис. Това са напълно неочаквани условия за нас. През нощта тук е наистина студено и трябва да съобразим настройките си с това. Надяваме се, да сме направили добра подготовка за неделния ден. Имам добро предчувствие за състезанието.“