Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг направил квалификационна симулация

Розберг направил квалификационна симулация

35
0

Нико Розберг обясни, че е направил квалификационна симулация по време на първата си серия с гуми софт по време на първия ден от вторите тестове в Барселона, при която постигна и най-доброто време за деня – 1:23.022 мин. Това е вторият най-добър резултат за всички дни тестове на Каталуня, като само Себастиан Фетел с гумите ултрасофт има с 0.2 сек по-добро постижение.

„Правихме тренировка на квалификация, заяви Нико. – Това е още по-приятно, да караш колата на лимита. Беше чудесно да натисна малко повече с малко количество гориво. Слязохме до прилични времена и усещането беше добро. Досега издръжливостта е добра и скоростта е налице. Но Ферари бяха близо, те са голяма заплаха.

В следобедната сесия в болида седна Люис Хамилтън, който имаше различна програма, правейки симулация на състезание. Британецът започна с гуми софт, след което смени на 3 пъти гуми, поставяйки все медиум. Затова най-добрите му постижения бяха далеч от тези на Розберг, като Люис завърши деня 6-и с 1:25.051 мин.

Запитан дали квалификацията ще бъде ключът към това да победи Хамилтън през новия сезон, Нико отговори: „Не е задължително. Но със сигурност имам нужда от това да се представям добре в квалификациите. За да победя Люис, трябва да се представям добре във всичко – неговото ниво е много високо.“