Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг не е сигурен дали и с колко Ред Бул са намалили...

Розберг не е сигурен дали и с колко Ред Бул са намалили разликата

44
0
Нико Розберг

Нико Розберг не е сигурен дали и с колко Ред Бул са намалили разликата спрямо Мерцедес.

Немският пилот, който е лидер във временното генерално класиране в шампионата на Формула 1, е убеден обаче, че той и съотборникът му Люис Хамилтън ще разполагат отново с най-бързия болид.

Дали Ред Бул са по-близо до нас? Може би малко, не съм сигурен. Трябва да изчакаме и да видим. Последните две писти бяха необичайни. Монако и Канада са уникални трасета, така че да видим къде ще са сега. Но очаквам ние все още да имаме предимство. Тимът ни разбира какви бяха проблемите в предишния старт, работи се по тях и сме уверени, че те повече няма да се случат. Канада бе специален случай и по отношение на спирачките – там така или иначе те щяха да са на лимита, но тук би трябвало всичко да е наред – коментира Розберг.

Нико е карал на А1-Ринг преди да стане пилот във Формула 1 и заяви, че се вълнува от връщането на пистата, която сега се казва Ред Бул Ринг:

Страхотно е. Карах тук през 2003 и 2004 г., а Австрия винаги е била великолепно място за състезание. Вече знам, че ще е забележително – само по броя на феновете, дошли днес на пистата. Не мисля, че сме виждали скоро нещо подобно в четвъртък. Пистата е разкошна. Тук винаги се получават чудесни надпревари. Конфигурацията е много къса – най-късата в целия календар като време за обиколка, но е хубава. Що се отнася до темпото ни тук, не съм сигурен какво ще е. Очаквам, че отново ще сме с най-бързата кола, но не съм наясно каква ще е разликата (спрямо останалите).