Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Розберг недоволен от заповедите в Мерцедес

Розберг недоволен от заповедите в Мерцедес

55
0
2013,Малайзия,Мерцедес,Нико Розберг

Състезанието в Малайзия в края си бе решено не от възможностите на състезателите, а от заповедите в екипите, намиращи се в челото. И докато Фетел не се съобрази с нарежданията от питуола и изпревари съотборника си Марк Уебър, Нико Розберг се съобрази с екипа си и завърши на четвърто място. Въпреки това обаче той не бе доволен от постигнатото, защото бе наясно, че може да се качи и на подиума.

„Мисля, че имахме доста възможности в този уикенд, които не оползотворихме“, заяви Розберг. „В състезанието бяхме много бързи и виждах през цялото време болидите на Ред Бул пред себе си. Това бе голямо удовлетворение и се чувствах доволен. През цялото време бяхме близо до тях и дори смятах, че можем да ги изпреварим. Имах за кратко съревнование със Себастиян, но после той бе по-бърз и дори успя да изпревари Люис.

Като цяло нещата вървяха по план, докато не настигнах Люис. На два пъти се опитах да го изпреваря, но заради двойния DRS не успях. После дойде съобщението от екипа, че трябва да запазя позицията си и да внимавам за гумите си. Мисля, че имах сериозен шанс, защото Люис имаше проблеми с горивото си. Реших да се съобразя с условията на отбора.

Разбира се, че разбирам гледната точка на отбора. Въпреки това исках да настигна пилотите на Ред Бул и да се боря за постигането на възможния максимум. Не знам, как биха се развили нещата. Но когато си на тези позиции се опитваш да минимизираш риска и да се задоволиш с резултата.

Ако искаме да се утвърдим на това място, тогава ще имаме още доста борби между мен и Люис. Помолих ги да запомнят случилото се за в бъдеще. Да помнят, че изпълних молбата на отбора. Ще се радвам, ако в следващото състезание сме в подобна позиция, която да ни позволи да се борим дори за победа. Тогава ще е възможно да постигнем нещо повече.“